Uvjeti poslovanja

Na uvjete poslovanja i korištenja stranice www.limes.hr i sklapanja Ugovora na daljinu putem sredstva daljnje komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije.

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o elektroničkoj trgovini (NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14), Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14 i 110/15) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/5, NN 41/08 i 125/111 i 78/15). U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i:

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljnje komunikacije i sklapanja ugovora, kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostaviti će mu se ova predugovorna obavijest, kao i informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora, sukladno članku 61. Zakona o zaštiti potrošača.

OPĆI UVJETI

Pristupu i korištenju internetske stranice www.limes.hr primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja te svi važeći zakoni i drugi pravni propisi.

Registrirati se može kupac pravna osoba ili fizička osoba starija od 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o nastalim promjenama.

Prilikom registracije na www.limes.hr biti ćete dužni kreirati korisničko ime dok će Vam lozinka stići na Vaš E-mail. Korisničko ime i lozinku smijete koristiti isključivo osobno i ne davati pristupne podatke drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašom lozinkom. Pristupom ovoj stranici smatra se da ste ove Uvjete korištenja pročitali, razumjeli te da ih u cijelosti prihvaćate. Ukoliko ne prihvaćate ove Uvjete korištenja, ne koristite stranicu www.limes.hr.

Limes plus d.o.o. pridržava pravo revidirati Uvjete korištenja u bilo kojem trenutku kao i ukinuti pristup ovoj stranici bez prethodne obavijesti. Vaša je obveza da Uvjete korištenja povremeno ponovno pročitate kako biste se upoznali s eventualnim promjenama. Korištenje stranice nakon izmjene Uvjeta korištenja podrazumijevati će da ste s izmjenama upoznati te da ih razumijete i u cijelosti prihvaćate. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

AUTORSKA PRAVA

Stranica polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programski kod). Neovlašteno kopiranje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem prava stranice i podložno je tužbi.

Sadržaj web stranice www.limes.hr je zaštićen i jedinstveno pravo na njegovo korištenje ima Limes plus d.o.o.. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na www.limes.hr stranici morate prethodno imati pismeno odobrenje.

Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Limes plus d.o.o. osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

UVJETI PRODAJE

Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu za sklapanje Ugovora te korisnik zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Limes plus d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem web-shop-a uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljnje komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: Interneta te telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega.

U slučaju sklapanja ugovora na daljinu, obavijest iz članka 57. stavka 1. ovoga Zakona mora biti prilagođena sredstvu daljinske komunikacije koje se koristi te mora biti priopćena jednostavnim i razumljivim jezikom, a ako se daje na trajnom mediju, mora biti i čitljiva.

Ako se ugovor sklapa putem sredstva daljinske komunikacije koje omogućava ograničen prostor ili ograničeno vrijeme za prikaz obavijesti, trgovac je dužan putem toga sredstva daljinske komunikacije obavijestiti potrošača barem o podacima iz članka 57. stavka 1. točaka 1., 2., 5., 8. i 15. i stavaka 4. do 6. ovoga Zakona.

Ako u svrhu sklapanja ugovora trgovac kontaktira potrošača putem telefona dužan je na početku komunikacije navesti svoj identitet, odnosno identitet osobe u čije ime i/ili za čiji račun nastupa te komercijalnu svrhu poziva, što ne isključuje obvezu trgovca iz stavka 2. ovoga članka.

CIJENE

Cijene proizvoda i usluga istaknute na internet stranicama izražene su u eurima (EUR) i uključuju porez na dodanu vrijednost odnosno nakon registracije kupca veleprodajne cijene bez poreza na dodanu vrijednost te ukupni iznos te porez na dodanu vrijednost iskazuju na specifikaciji narudžbe neposredno prije slanja. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i / ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Potvrdom kupovine korisnici završavaju postupak kupovine putem web shop usluge. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku odabira slaganja s Uvjetima poslovanja te potvrdom kupca da shvaća obvezu plaćanja.

NARUČIVANJE PUTEM WEB STRANICE

Roba se naručuje elektronskim putem klikom na „stavi u košaru“.

Odabrani proizvodi se spremaju u potrošačku košaricu te se u željenom trenutku narudžba šalje klikom na „naručujem odabrane artikle“. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe i na ekranu mu se prikaže obavijest da je narudžba uspješno primljena te na E-mail kojim je registriran primi potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Limes plusa d.o.o.

Slanjem narudžbe podrazumijeva se da je kupac prihvatio uvjete poslovanja prodavatelja te da se sklopljen ugovor o prodaji na daljinu.

Tijek obrade i isporuke narudžbe kupac može pratiti kroz sustav „Status narudžbe“.

NAČINI PLAĆANJA

Kupac se obavezuje naručene proizvode platiti jednim od slijedećih načina plaćanja:

 • virmanski
 • kreditnom karticom
 • gotovinom
 • otkupninom prilikom preuzimanja robe

UVJETI DOSTAVE I ISPORUKE

Prodavatelj će izvršiti isporuku naručene robe na jedan od slijedećih načina prema izboru kupca:

 • dostavom na adresu kupca
 • kupcu osobno u distributivnom centru prodavatelja u Zagrebu, Kamenarka 29

Dostava će biti izvršena u roku 24-48 sati ili prema dogovoru s kupcem. Dostave je besplatna:

 • na području Zagreba (do obilaznice) za narudžbe veće od 30 eura bez PDV-a
 • na području Hrvatske za narudžbe veće od 70 eura bez PDV-a

Dostava narudžbi manje vrijednosti naplaćuje se 4,5 eura € + PDV

REKLAMACIJE PROIZVODA

Reklamacije na količinu i kvalitetu isporučene robe prihvaćaju se u roku 8 dana od preuzimanja. Kupac je dužan reklamaciju izvršiti pismenim putem navodeći razlog reklamacije, na koji se proizvod odnosi te priložiti račun kao dokaz o kupovini istog. Reklamaciju ćemo nastojati riješiti u najkraćem mogućem roku.

Ako se reklamacija vrši zbog materijalnog nedostatka robe, neispravnosti ili oštećenja, povrat robe moguć je samo uz prethodno odobrenje prodavatelja o povratu.

Materijalni nedostatak postoji ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/ dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljiva oštećenja / nedostatke, preporučamo da kupac odbije primitak iste, jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će vratiti pošiljku prodavatelju, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostatka i skrivenih mana, proizvod pošaljite na adresu: LIMES PLUS d.o.o., Kamenrka 29, 10000 Zagreb ili nas kontaktirajte na broj telefona 01 6061 555.

U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

UVJETI POVRATA (ZAMJENE) I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na povrat, odnosno zamjenu proizvoda u ovim slučajevima:

 • ako je isporučena roba koja nije naručena,
 • ako je isporučena roba koja ima grešku nastalu u proizvodnji,
 • ako ima oštećenja na proizvodima,

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom.

Proizvod kojim ste nezadovoljni možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca i to unutar 14 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu LIMES PLUS d.o.o., Kamenarka 29, 10000 Zagreb, telefaksom na broj 01/6064-455 ili elektroničkom poštom na adresu limes@limes.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom ili telefaksom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Robu vratite ili je predajte nama na Odjel reklamacija na adresu: LIMES PLUS d.o.o., Kamenrka 29, 10000 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati na označene adrese.

Potrošač sam snosi izravne troškove povrata robe, prema čl. 77, st. 2. te je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja i/ili korištenja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte.

Ostali načini podnošenja prigovora:

 • osobno u poslovnim prostorijama Prodavatelja na adresi Kamenarka 29, Zagreb
 • slanjem poštom na adresu: LIMES PLUS d.o.o., Kamenarka 29, 10000 Zagreb
 • putem elektroničke pošte na adresu: limes@limes.hr
 • putem telefaksa na broj: 01/6064-455

Kako bi Vam sukladno članku 10. Stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odmah mogli potvrditi primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovoriti, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka pisanog prigovora. U suprotnom se možete obratiti inspekciji nadležnoj za zaštitu potrošača ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (link).

U slučaju spora između Prodavatelja i Potrošača, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori kojim se propisuje da su članovi vijeća tog suda, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVU KORIŠTENJU

Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala, za unaprjeđenje odnosa s kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju. Svojevoljnom registracijom kao kupca ujedno dajete svoju suglasnost za obradu Vaših podataka u naprijed navedene svrhe. Kupac je suglasan da mu se LIMES PLUS d.o.o. može obraćati pismenim putem, SMS-om ili elektroničkom poštom te mu na adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostimai novinama u svojoj ponudi.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te ih nećemo ni na koji način učiniti dostupnima trećima. Potrebne osobne podatke proslijeđujemo isključivo ugovornim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želite primati naš promidžbeni materijal dovoljno je da kliknete na link za odjavu primanja newslettera koji će biti prikazan na svakom promidžbenom materijalu, ili nam jednostavno možete poslati mail na našu mail adresu.

IZJAVA O KOLAČIĆIMA (Cookie policy)

Kako bismo vam pružili najbolje iskustvo naše stranice, te kako bi stranica radila ispravno, ova stranica na vaše računalo sprema malu količinu informacija (cookies – kolačići). Korištenjem stranice www.limes.hr pristajete na uporabu kolačića.

Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne.